Kur Pranvera Vonohet
Arkivi i filmit
Titulli shqip Kur pranvera vonohet
Viti i prodhimit 1979
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 55 min (5 epizoda)
Ekipi realizues
Regjia Ekrem Kryeziu
Autori romani:Fadil Hoxha
nga Azem Shkreli
Prodhuesi i filmit: Kosovafilm
Aktorë kryesorë
Hadi Shehu si Komandanti
Melihate Ajeti
Abdurrahman Shala
Faruk Begolli
Aktorët tjerë
Skender Tafaj
Enver Petrovci
Istref Begolli
Elhame Hasani
Xhevat Qorraj
Muharrem Qena
Ismail Gami
Sabri Fejzullahu
Hazir Myftari
Jahja Shehu
Josif Tatic


Kur pranvera vonohet ishte një seri televizive dhe film per kinema që trajton Luftën Nacionale Çlirimtare të partizanëve të Kosovës gjatë Luftës së Dytë Botrore. Seriali përbëhet nga pesë pjesë me kohëzgjatje prej 55 minutash. Në rolet kryesore prezendohen aktorët shqiptar si Hadi Shehu, Abdurrahman Shala, Melihate Ajeti etj. Regjin e ka bërë Ekrem Kryeziu në bazë të skenarit nga Azem shkreli dhe librit-ditarit partizane te Fadil Hoxhes. Është prodhim i studios Kosovafilmi i vitit 1979.

Të dhënat

Redakto

Përmbajtja e filmit

Redakto