Islam Borinca është fitues i Bursës se Ekselencës për gjithë Ballkanin përfshire këtu edhe Ukrainën dhe Moldavinë (Bourse de Excellence for whole Balkans)[1] e ofruar nga Qeveria e Zvicrës.[2] Borinca është Doktorant dhe hulumtuesPsikologji SocialeUniversitetin e Gjenevës dhe pjesë e shkollës doktorale në LuzanëZvicër duke studiuar[3] “(Mis)understanding of prosocial behaviour" nën supervizionin prof Dr. Juan Manuel Falomir-Pichastor, udhëheqës i departamentit të Psikologjise Sociale në Universitetin Gjenevës, ekspertet i deshmuar rreth influencës sociale, veçanërisht në ndikimin e normave social, paragjykimet dhe diskriminimin (ksenofobia dhe homofobia)[3] dhe nën co-supervizionin e prof Dr. Luca Andrighetto, nga Universiteti I Gjenovës, Itali.

Islam Borinca
Islam Borinca
Profesioni: Doktorant, Psikolog, TV Analist, Terapist


JetaRedakto

Borinca poashtu është një psikolog social/ shkollor dhe këshillues,[4] gjithashtu është analist psiko-social dhe shkrues i artikujve psikologjikë. Përfundoi Bachelorin (BA) për Psikologji të Përgjithshme dhe Masterin (MA) për Psikologji Shkollore dhe Këshillim në Departamentin e Psikologjisë në Fakultetin Filozofik në Universitetin e Prishtinës. Ai ishte një nga studentët më të mirë të brezit të tij, me një notë mesatare 9.9.[4] Pas përfundimit të Masterit. Borinca përfaqsoj Kosovën dhe Universitetin e Gjenevës në ZvicërNew JerseySHBA në vitin 2016 me ftesë të William J. Taverner, drejtor i American Journal of Sexuality Education ku foli për zhvillimet socio-kulturore dhe aspektin socio-emocional.[5] Borinca mori pjesë në rolin e psikologutprogramet e shumta televizive si: Koha Vizion – emisioni “Sot”, Klan Kosova- emisioni “Familja ime”, Tribuna Chanel – emisioni “Pasdite në Tribunë me Islam Borincën, ku diskutoi shumë çështje lidhur me zhvillimin psiko-social të fëmijëve dhe adoleshentëve dhe të shoqërisë në përgjithësi.[6] Në lidhje me paraqitjen në media, Borinca ka shkruar edhe shumë artikuj[7] rreth zhvillimit[8] psiko-social dhe [9] emocional në gazeta të ndryshme në internet dhe të shtypura. Ai se fundi u shpall edhe nga vet faqja zyrtare e Universitetit të Prishtinës si një nga personat me mendjendritur të këtij Universiteti duke theksuar se ishin krenar për sukseset e tij [10] Islam Borinca humbi babën (Hajriz Borinca) dhe vëllanë (Valon Borinca vetëm 14 vjeçar e gjysmë) në Masakren e Kralanit në vitin 1999 kur ishte vetëm 8 vjeçar. Ata u masakruan nga militarët Serbe në luftën Kosovës.[11] Nën përkujdesen e nenës ai arriti që të vazhdoj rrugën e shkencës duke e shikuar tragjedinë e tij jetësore si një motive udhërrëfyes dhe në vend të dëshpërimit ai zgjodhi inspirimin e motivimin drejt suksesit![12] Historia e tije ishte pjesë edhe e Librit “For Hanna, future story from the past" nga fotografisti holandez William Polestra, si dhe në ekspozitën e tije në Prishtinë dhe Amsterdam.[13][10][10][10]


ReferimetRedakto

 1. ^ "Studenti kosovar fiton bursën e doktoraturës nga Qeveria e Zvicrës". Albinfo.ch. 1 gusht 2016. Marrë më 2 korrik 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "Guest Lecture by Islam Borinca". University of Zurich, Department of Psychology Social Psychology. 29 nëntor 2018. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ a b "Islam Borinca, Boursier, Member, Doctorrant". Universite de Geneve. 1 janar 2017. Marrë më 2 korrik 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ a b "Islam Borinca psikolog i brezav të rinjë!=https://gazeta038.wordpress.com/2017/03/22/islam-borinca-psikolog-i-brezav-te-rinje//". Gazeta 038. 1 tetor 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 5. ^ "Islam Borinca fitojë bursën e doktoratës nga qeveria zvicerane!=http://www.iliriainfo.com/2017/08/21/islam-borinca-fitoje-bursen-e-doktorates-nga-qeveria-zvicerane//". iliriainfo.com. 1 gusht 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 6. ^ "Islam Borinca- Psikolog i se ardhmesIslam Borinca- Psikolog i se ardhmes". Flash.24. 1 mars 2017. Marrë më 2 korrik 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ "Roli i psikologut shkollor në lidhje me vështirësitë specifike tek nxënësit në shkollë=http://www.epokaere.com/sq/Opinione/Roli-i-psikologut-shkollor-n%C3%AB-lidhje-me-v%C3%ABshtir%C3%ABsit%C3%AB-specifike-tek-nx%C3%ABn%C3%ABsit-n%C3%AB-shkoll%C3%AB/". Epoka e Re. 1 shkurt 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 8. ^ "Pranvera dhe ndikimi i saj në shëndetin tonë=https://www.gazetaere.com/pranvera-dhe-ndikimi-i-saj-ne-shendetin-tone/". Gazeta e Re. 1 mars 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 9. ^ "Diçka e jshtëzakonshme ndodh në Konferencën Ndërkombëtare në New Jersey[FOTO]=https://www.flash24.info/en/Lajme/Category/VENDI-lajme/Di%C3%A7ka-e-jsht%C3%ABzakonshme-ndodh-n%C3%AB-Konferenc%C3%ABn-Nd%C3%ABrkomb%C3%ABtare-n%C3%AB-New-Jersey-FOTO-". "Flash.24". 1 maj 2017. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 10. ^ a b c d "Islam Borinca fitojë bursën e doktoratës nga qeveria zvicerane=http://www.iliriainfo.com/2017/08/21/islam-borinca-fitoje-bursen-e-doktorates-nga-qeveria-zvicerane/". iliriainfo.com. 1 gusht 2017. Burimi ka parametra të panjohur: |1= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 11. ^ "Njihuni me Islam Borinca nga një fëmijë jetim në luftën e Kosovës në doktorant në Zvicër!= http://04online.info/archives/138208/". 04online.info. 1 shkurt 2018. Burimi ka parametra të panjohur: |1= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Lidhje e jashtme në |title= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 12. ^ "Ky është Islam Borinca, nga fëmijë jetim në luftën e Kosovës në doktorant në Zvicër!= http://radio-pendimi.com/webfaqe/ky-eshte-islam-borinca-nga-femije-jetim-ne-luften-e-kosoves-ne-doktorant-ne-zvicer//". radio-pendimi.com. 1 shkurt 2018. Burimi ka parametra të panjohur: |1= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Lidhje e jashtme në |title= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)
 13. ^ "For Hanna, Future Stories from the Past= https://www.voordekunst.nl/projecten/5486-for-hanna-future-stories-from-the-past/". voordekunst.nl. 1 shkurt 2017. Burimi ka parametra të panjohur: |1= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Lidhje e jashtme në |title= (Ndihmë!); |access-date= ka nevojë për |url= (Ndihmë!)

Lidhje të jashtmeRedakto