Ivica Gjovani Mateshic-Jeremia

Ivica Gjovani Mateshic-Jeremia është njëri ndër krijuesit e letërsisë bashkëkohore kroate është arbëresh nga Zara.

BiografiaRedakto

Ivica Gjovani Mateshiq-Jeremija, i lindur në Arbanas Arbënesh 27 shkurt 1959, autor i gjashtë veprave të botuara dhe fitues i shpërblimeve të shumta nga institucione të ndryshme, si dhe nga kryetari i Republikës së Kroacisë. Që nga viti 2002 është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë, vullnetar i luftës mbrojtëse të Kroacisë, kolonel i Armatës Kroate, skenarist, pjesëmarrës në realizimin e disa filmave dokumentarë, DVD-ve, tani atashe ushtarak i Kroacisë në Romë.

Më 1994 sipas rezultateve të anketës së revistës" Narodni List" zgjedhet “Qytetar i Vitit” i Zarës.   Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

VepraRedakto