Izudin Çavrkoviq (28 korrik 1941 – 2 janar 2007) ishte muzikant i shquar boshnjak i muzikës klasike dhe jazzit, anëtar i Orkestrës Filharmonike të Beogradit dhe profesor në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti i Arteve, dhe Akademisë Muzikore të Sarajevës, Bosnja dhe Hercegovina. Ish-nxënësit e tij mbajnë pozicione të rëndësishme të mësimdhënies dhe luajnë në orkestra të muzikës klasike dhe jazz jo vetëm në rajonet e ish - Jugosllavisë por edhe më gjërë.

ReferimeRedakto

  • Maksimović, M. (1971): Beogradska filharmonija 1951-1971, Beogradska filharmonija, Beograd
  • List of teachers at the Sarajevo Music Academy