James Abram Garfield lindi më 19 nëntor 1831Orange, Ohio dhe u vra më 19 shtator 1881Elberon, New Jersey. Garfield ishte një politikan amerikan dhe Presidenti i 20-të i ShBA-ve.

James A. Garfield