Jean Delannoy (12 janar 1908 – 18 qershor 2008) ishte aktor, regjisor dhe skenarist francez. Familja e tij ishte prej Normandia e Epërme në veri të Francës. Ai studoi literaturë dhe filozofi në universitetin e Parisit ku filloi të aktrojë në filma pa zë. Delannoy vdiq më 18 qershor 2008 në moshën 100 vjeçare.

Jean Delannoy

FilmografiaRedakto