Jeff Allen Ament lindi më 10 mars 1963 në Havre, Montana, ShBA, është një rok basist amerikan dhe bashkë me Stone Gossard dhe Mike McCready themelues i Pearl Jam.

Jeff Ament

Veprat muzikore Redakto

Pearl Jam Redakto

 • Ten (1991)
 • Vs. (1993)
 • Vitalogy (1994)
 • No Code (1996)
 • Yield (1998)
 • Binaural (2000)
 • Riot Act (2002)
 • Lost Dogs (2003)
 • Rearviewmirror - Greatest Hits (2004)
 • Pearl Jam (2006)

Three Fish Redakto

 • Three Fish (1996)
 • The Quiet Table (1999)

Temple of the Dog Redakto

 • Temple of the Dog (1991)

Mother Love Bone Redakto

 • Shine (1989)
 • Apple (1990)

Green River Redakto

 • Deep Six (1985)
 • Come on Down (1986)
 • Dry As a Bone (1987)
 • Rehab Doll (1988) (1988)
 • Rehab Doll/Dry As a Bone (1988)
 • Sub Pop 200 (1988)