John Major (29 mars, 1943, Carshalton) është një politikan britanik dhe kryeministër nga 1990 deri në 1997. Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

Sir John Major
Major PM full.jpg
Kryeministri i Britanisë së Madhe
28 nëntor 19902 maj 1997
Paraardhësi: Margaret Thatcher
Pasardhësi: Tony Blair
Kryetari i Opozitës Britanike
2 maj 199719 qershor 1997
Paraardhësi: Tony Blair
Pasardhësi: William Hague
Kryetari i Partisë Konservatore
28 nëntor 199019 qershor 1997
Paraardhësi: Margaret Thatcher
Pasardhësi: William Hague
Kancelari i Thesarit Britanik
26 tetor 198928 nëntor 1990
Paraardhësi: Nigel Lawson
Pasardhësi: Norman Lamont
Sekretari i Tesarit
13 qershor 198724 korrik 1989
Paraardhësi: John MacGregor
Pasardhësi: Norman Lamont
Të dhënat personale
Lindi më: (1943-03-29) 29 Mars 1943 (77 vjeç)
Lindi në: Carshalton, Angli, Britania e Madhe
Kombësia: Britanik
Profesioni: Bankier
Partia politike: Partia Konservative Britanike