Jose Carlos Rodrigo Breto

shkrimtar spanjoll

José Carlos Rodrigo Breto (shqiptimi: Hose Karlos Rodrigo Breto) është shkrimtar spanjoll i lindur në vitin 1967 në Madrid, Spanjë.[1]. Ka diplomuar në degën e gazetarisë dhe të letërsisë së krahasuar në Universitetin e Madridit. Studimet master i ka kryer në degën "Letërsi spanjolle dhe hispanike".[2]

Jose Carlos Rodrigo Breto
Jose Carlos Rodrigo Breto
Lindi me: 26 nëntor 1967
Lindi në: Madrid, Spanjë
Kombësia: Spanjoll
Profesioni: Shkrimtar
Zhanri: Romancier, Kritik, Poet

Në vitin 2015 ka përfunduar studimet e doktoraturës ku ka mbrojtur temën e diplomës me titull "Ismail Kadare dhe stratagjema e madhe", një punim prej gati 1000 faqesh kushtuar shkrimtarit Ismail Kadare. Ai është eksperti më i madh spanjoll i veprës së Kadaresë [1]

Ai është autor i disa romaneve. Kontribon me artikuj në gazeta e revista të ndryshme. Drejton një blog me analiza të detajuara të veprave të Kadaresë në gjuhën spanjolle.

VepraRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ a b http://www.zhurnal.mk/content/?id=1771110591871
  2. ^ http://www.newspanishbooks.us/author/jose-carlos-rodrigo-breto