Juneau (shqiptohet Xhuno) është kryeqyteti i shtetit federal të Alaskës në SHBA.

Juneau
Juneau
Qytet
Flamuri i {{{official_name}}}
Popullsia
 • Gjithsej(2.010) 31,275
Faqja zyrtarewww.juneau.org
Xhuno në Alaska

Juneau u bë kryeqytet i Territorit të Alaskës në vitin 1906, kur qeveria e Territorit të Alaskës, siç quhej në atë kohë, u zhvendos nga Sitka. Bashkia u unifikua në vitin 1970, kur Juneau u bashkua me qytetin Douglas dhe zonat përreth për të formuar bashkinë e sotme.

Sipërfaqja e Juneau është më e madhe se ajo e Rhode Island dhe Delaware veç e veç dhe pothuajse aq e madhe sa dy shtetet së bashku. Qendra e qytetit Juneau ndodhet në rrëzë të malit Juneau. Popullsia e qytetit dhe rrethinave në vitin 2010 ishte 31.275 banorë.

Juneau e ka marrë emrin nga ar kërkuesi Joe Juneau, edhe pse vendi për një kohë ishte quajtur Rockwell dhe pastaj Harrisburg.