Këndet plotësuese (apo këndet komplementare) janë çifte këndesh që e kanë shumën 90°. Kështu plotësues i një këndi x gradë është një kënd i (90 - x)°. Nëse dy kënde shtuese janë të ngjitur (dmth kanë një kulm dhe një brinjë të përbashkët), brinjët jo të përbashkëta të tyre formojnë një kënd të drejtë. Në një trekëndësh kënddrejtë dy këndet që njërën brinjë kanë hipotenuzën janë kënde plotësuese.Keto kende jane quajtur ndryshe “kende te bashkembeshtetura”

Çift me kënde plotësuese

Shiko edheRedakto

  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.