Këndvështrimi islam mbi Ditën e Gjykimit

Dita e Gjykimit ndryshe njihet edhe si Dita e Kijametit. Daten e kesaj dite nuk e di askush perveq Allahut te Madheruar. Allahu na ka lejuar te dime disa prej shenjave se kur do ndodhe. Jane 30 shenja te vogla dhe 10 shenjat e medha. Disa prej shenjave qe kan filluar te behen jane:

Djemte qe behen vajza Kthimi i kopshteve dhe lumenjve ne Gadishullin Arabik. Njerezit qe nuk kane kohe dhe shkojne pas pares dhe ne rrugen e Iblisit te Mallkuar etj. Profeti Muhammed na ka treguar permes Haditheve te tij se do te vije nje kohe kur Islami do kthehet siç ka qene. Do tr vije Koha e Imam Mehdiut i cili bashke me Isain. As do e udheheqin luften e 3 Boterore mes Krishtereve dhe Myslimaneve. Umeti i Muhammedit do e kaloje diten e Gjykimit pa veshtiresi. Nje nder stacionet qe tregon veshtiresi te medha eshte Ura e Siratit. Citim Buhari: Profeti Muhammed Paqja dhe Meshira e Allahut qofshin mbi te ka treguar per kete Ure se nuk ka njeri qe sdo e kaloje ate. Ne ate kohe do ndizet Zjarri i Xhehennemit dhe Xhenneti do jete pas ures. Ura do kete veshtiresi per jo besimtaret. Do te jete e holle sa qimja e flokut, do te kete erresire, dhe do e jete e mprehete sa tehu i shpates. Ate dite do vijne Meleket e Allahut dhe do luten per ne. Ai qe nuk i permbushi kushtet fetare te fese Islame, do e perjetoje ndeshkimin e Allahut te Madheruar.

Eshte bere me dije se besimtaret e devotshem do i kalojne stacionet e asaj dite me shpejtesi bubullime/ rrufeje.