Kërraba është vendbanim në Shqipëri. Gjendet mes Tiranës dhe Elbasanit, rreth 18 kilometra nga kryeqyteti. Krraba është një ish-zonë industriale që u hap në vitin 1957 për të shfrytëzuar qymyrgurin. Industria e rëndë ishte e etur për mineralin që shërbente si lëndë djegëse.

Kërraba
Vendbanim
Administrimi
Shteti Flamuri Shqipëria

GjeografiaRedakto

DemografiaRedakto

EkonomiaRedakto

KulturaRedakto

PolitikaRedakto

Shiko dhe këtëRedaktoLidhje të jashtmeRedakto