Milano Castello 1.jpg
Torre del Filaret
Kështjella Sforcesko

Castello Sforzesco (Shqip: Kështjella Sforcesko apo Kështjella e Sforca - kështjellē e cila ēshtē pērdorur si rezidencē e familjes sunduese tē Milanos ndërsa sot pordoret si muze i koleksioneve të artit.

Kështjella nisi të ndërtohet në vitet 1450 dhe brezat e ardhshëm të Familjes Sforca i bënë shumë ndryshime planit fillestar. Një nga dhomat më të njohura të kështjellës është Sala Delle Asse e zbukurauar me piktura të punuara nga Leonardo da Vinci.

Gjatë luftës së dytë Botërore kjo kështjellë u dëmtua së tepërmi nga bombardimet e aleatëve. Pas luftës u rikonstruktua dhe u kthye në muze. CastelloSforzesco-MainCourtyardPanorama.jpg

GalleriaRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto