Kizil Kumi (uzbe.: rëra e kuqe) është shkretëtirëKazahstan, Uzbekistan dhe pjesërisht në Turkmenistan.

Shtrirja gjeografikeRedakto

Shtrihet në juglindje të Liqenit Aral, ndërmjet Lumit Amu Darja dhe Sir Darja në afërsi të qytetit Buhara. Ka një siperfaqe prej 298.000 km² e që radhitet në vendin e 11 për nga madhësia në botë.

HidrografiaRedakto

RelieviRedakto

FaunaRedakto

EkonomiaRedakto

Shih edheRedakto