PërmbledhjeRedakto

Klubi Sportiv Kastrioti, KS Kastrioti, është klub futbollistik shqiptar nga Kruja, Shqipëri. Aktualisht Kastrioti militon në Superligën shqiptare që është edhe kategoria më e lartë në Shqipëri. Ndeshjet në shtëpi Kastrioti i luan në Stadiumin "Kastrioti" që ka një kapacitet prej mbi 8.000 vendesh. KS Kastrioti është SH.A me 75 % të aksioneve te zotëruara nga Albansport sh.p.k që është distributori ekskluziv i Adidas dhe Reebok në Shqipëri dhe 25 % të aksioneve të zotëruara nga Bashkia Krujë.

HistorikuRedakto

Klubi është themeluar në vitin 1926. Pasi u shpërbë përkohësisht në 1949 klubi u rithemelua përsëri në këtë vit nën emrin Krujë. Dy vite më vonë klubi u riemërua Puna Krujë dhe më 1958 ju vendos emri i mëparshëm Krujë. Që prej viteve 90 klubi ka ndërruar shpesh vendet midis Superligës, Kategorisë së Pare dhe Kategorisë së Dytë. Në sezonin 2008-2009 Kastrioti u ngjit në Superligë dhe vazhdon të militojë në këtë kategori edhe sot.

Që prej Verës 2011 F.K Kastrioti është kthyer në Sh.A. Investimet e menjëhershme të bëra nga presidenca e re si në infrastrukturë ashtu edhe në afrimin e lojtarëve cilësorë dhe të mirënjohur në Shqipëri janë të dukshëm dhe kanë filluar të japin frytet e tyre. Kastrioti momentalisht ndodhet në pozicionet e para të renditjes në Superligën shqiptare dhe stadiumi i Krujës ka marrë një pamje tjetër nga punimet e bëra. Në përgjithësi në klub është futur një frymë e re dhe optimiste e iniciuar nga investimet e bëra në strukturat e klubit. KS Kastrioti ka si objektiv të behet një nga klubet më të mira të vendit.

Kastrioti nuk ka fituar asnjëherë Superligën ose Kupën e Shqipërisë por ka fituar nga një herë titullin kampion ne Kategorinë e Parë dhe Kategorinë e Dytë.

Skuadra aktualeRedakto

Redaktuar më 25 janar 2014

Nr. Pozicioni Lojtari
1   Pt Mladen Kukrika
2   Mb Fatmir Caca
4   Mf Asion Daja
5   Mf Artan Karapici
5   Mb Rigers Hoxha
6   Mb Erion Xhafa
8   Mf Jetmir Sefa
10   Sm Enco Malindi
11   Sm Erald Turdiu
12   Pt Ángel Pindado
14   Mf Semiran Cela
Nr. Pozicioni Lojtari
16   Sm Guido Tepshi
18   Mb Arian Sheta
19   Mf Nertil Ferraj
21   Mf Elton Muçollari
22   Mb Elton Doku
23   Mf Gentian Manuka
25   Mb Denis Da Silva
26   Mf Davor Bratic
27   Mb Abraham Alechenwu
29   Sm Lazar Popovic
32   Pt Princ Cali

Lidhje të jashtmeRedakto