Kaito Kuroba (Japonisht: 黒羽 快斗, Kuroba Kaito), identiteti i vërtetë i hajdutit fantazmë "Kaito Kid" (怪 盗 キ ッ ド, Kaitō Kiddo, "Fëmiu hajdut fantazmë"), është një personazh fiktiv dhe protagonist i serisë Magic Kaito krijuar nga Gosho Aoyama. Babai i tij Toichi Kuroba ishte Kaito Kid origjinal para se të vritej nga një organizatë e panjohur, ndërsa nëna e tij ishte një ish-hajdute fantazmë e njohur si Zonja Fantazmë. Kaito Kuroba pastaj merr rolin e Kid pasi mësoi se organizata është pas një guri të çmuar të quajtur Pandora dhe vendos ta gjejë dhe shkatërrojë atë.

Kaito Kuroba
Personazh nga Magic Kaito, Case Closed
Paraqitja e parëMagic Kaito Kapitulli 1: "Rikthimi i Hajdutit Fantazmë" (1987)
Dubluar ngaKappei Yamaguchi
Informacione
NofkatKaito Kid
Kaito 1412
LidhjetToichi Kuroba (baba, ka vdekur)
Chikage Kuroba (nënë)
KombësiaJaponez

Kaito Kuroba gjithashtu ka bërë paraqitje të rëndësishme në serinë Çështja e mbyllur. Ngjashmëria e tij e madhe me protagonistin e këtij seriali, Shinichi Kudo, e lejon Kaito ta imitojë atë pa maskë. Ai gjithashtu dublohet nga të njëjtët dublues si Shinichi.

Paraqitjet

Redakto

Magic Kaito

Redakto

Kaito Kuroba është një nxënës shtatëmbëdhjetë vjeçar i shkollës së mesme i cili është një magjistar i zotë për shkak të ndikimit të babait të tij, Toichi Kuroba. Tetë vjet para serialit, Toichi kishte vdekur në mënyrë misterioze dhe ishte gjithashtu hera e fundit që Kaito Kid u pikas. Në kohën e tanishme, Kaito zbulon një dhomë të fshehtë në shtëpinë e tij që ishte ngritur nga babai i tij për t'u zbuluar vetë atë ditë. Gjetja e veglave dhe kostumit të Kaito Kid në dhomë, Kaito maskon dhe vendos të përballet me Kid i cili kohët e fundit është rishfaqur pas tetë viteve të mungesës së tij. Kaito zbulon që Kid të jetë Konosuke Jii, shërbëtori i babait të tij, i cili konstaton se Toichi ishte i pari Kaito Kid. Jii tregon se ai mori rolin e Kid për të joshur vrasësin e Toichi. Me të mësuar që babai i tij u vra, Kaito vazhdon rolin e Kaito Kid ndërsa kërkon vrasësin e babait të tij.

Si Kaito Kid, Kaito përdor aftësitë e tij të maskimit të përsosur dhe veglat që babai i tij i la për të përfunduar heqjet e tij. Më të spikaturat nga ato vegla janë pelerina e tij që shndërrohet në një helikopter, një armë që gjuan letra të mprehta metalike dhe bomba tymi. Për të joshur vrasësit, Kaito miraton një traditë të dërgimit të një shënimi për vjedhjen e tij me qëllim në vend më parë. Pas një grabitje të suksesshëm, Kaito kthen thesaret e vjedhura. Si Kaito Kid, Kaito përfundimisht takon organizatën që vrau babanë e tij. Ai zbulon se po kërkojnë gurin e çmuar të quajtur Pandora (パンドラ) i cili jep pavdekësi nëse pihet uji që lëshon gjatë Kometës së Volley. Pandora është e fshehur në një gur të çmuar më të madh dhe mund të shihet vetëm nëse shkëlqen nën dritën e hënës. Kaito vendos të kërkojë Pandorën me synimin për ta shkatërruar atë dhe fillon të përqendrojë heists e tij në gurët e çmuar të çmuar. Si i tillë, ai fillon traditën e kontrollit të gurëve të çmuar nga heistet e tij nën dritën e hënës para se t'i kthejë ata te pronarët e tyre të ligjshëm.

Çështja e mbyllur

Redakto

Kaito Kuroba, si Kaito Kid, shfaqet në serinë manga Çështja e mbyllur si një antagonist dhe aleat i rastit i rivalit të tij, Konan. Ai prezantohet si Kaito 1412, por referohet si Kid më vonë. Ai përballet me protagonistin e serialit, Shinichi Kudo; detektivi adoleshent që u kthye fëmijë nën pseudonimin Konan Edogawa, i cili shpesh ia prish planet por Kid ende i shmanget kapjes. Kaito gjithashtu tërheq vëmendjen e Jirokichi Suzuki i cili dëshiron të kapë Kid për famë. Në seri, zbulohet se babai i Shinichi, Booker Kudo ishte ai që doli me monitorin Kaito 1412 dhe Kaito Kid. Në serinë e filmave Çështja e mbyllur, Kaito zbulon se ai e di që Konan është në të vërtetë Shinichi. Për shkak të ngjashmërisë së madhe të Kaito me Shinichi, ai është në gjendje të maskojë veten si Shinichi Kudo pa maskë.

Kaito ka bërë shtatë paraqitje në filma. Në Çështja e mbyllur: Magjistari i fundit i Shekullit, ku ai vjedh një vezë fabergé për t'u kthyer te pronari i saj i ligjshëm ndërsa ndihmon Shinichi në hetimin e tij për një vrasës. Në Detektivi Konan: Magjistari i Qiellit të Argjendtë, ai vazhdon kërkimin e tij për Pandorën ndërsa Shinichi përpiqet të pengojë heqjen e tij. Kaito bën paraqitjen e tij të tretë në Detektivi Konan: Rekuiemi i Detektivit, ku ai indirekt ndihmon Shinichi të zgjidhë një vrasje të vjetër. Paraqitja e tij e katërt zhvillohet në Detektivi Konan: Anija e Humbur në Qiell ku Jirokichi e karrem me një gur të çmuar të madh në një aeroplan ndërsa përpiqet ta kapë. Në filmin e animuar crossover Lupin III vs Detektivi Konan: Filmi, por vetëm se Kaito është në këtë rast thjesht një spektator nga anash. Ai gjithashtu paraqitet në filmat Detektivi Konan: Luledielli i Ferrit dhe Detektivi Konan: Grushti i Sapfire të Kaltërt.