Kaladibrançe ose Çardaku është lojë në të cilën njëra palë e lojtarëve përkulen të lidhur nga kurrizi për duarsh dhe lojtarët e palës tjetër përpiqen t'u hipin sipër dhe te qendrojne siper nderkohe qe te tjeret vazhdojne te hidhen.Njera pale e lojtareve zgjedh nje numer , pasi zgjidhet numri ata u hipin siper pales kundershtare. Pala kundershtare ka tre mundesi qe te gjeje numrin , nese ato nuk e gjejne numrin qe ka zgjedhur pala kundershatre ndodh e njejta gje , pra, pala qe nuk e gjeti numrin e pales kundershtare do te rrije perseri duke pritur qe pala kundershtare te zgjedhe perseri nje tjeter numer dhe te hidhet mbi to , nese pala qe jane "kalaja" , e gjen numrin qe ka zgjedhur pala kundershtare atehere ata nuk rrine me "kala" por cohen , ne menyre qe pala tjeter te behet kala dhe anasjelltas. Neqoftese kalaja prishet kur pala kundershtare të jete hedhur siper atehere pala qe i bie te ishte kalaja do te qendroje perseri ne vendin e tyre , dhe pala tjeter do te zgjedhe nje numer dhe do te hidhet siper kalase perseri. Nese e gjen numrin skudra qe eshte e rrasur shpeton duke u hedhur tek skuadra tjeter. Por ne qofte se nuk e gjen numrin , kjo skuader rraset serish.