Kalaja

lloj i një strukture të fortifikuar të ndërtuara në Evropë, Azi dhe Lindje të Mesme gjatë Mesjetës


Kalaja:eshte monument historik dhe mbrojtes nga armiku

DefinimiRedakto

Arkitektura dhe zhvillimiRedakto

KonstruktiRedakto

Efektet mbrojtëseRedakto

Struktura e brendshmeRedakto

ArtiRedakto

HistoriaRedakto

Kalatë në ShqipëriRedakto

Elementet autoktoneRedakto

Kalatë në KosovëRedakto

Elementet autoktoneRedakto

Kalatë EvropianeRedakto

Kalatë BotëroreRedakto

Revival castles and the castle as a country houseRedakto

Shih edhe këtëRedakto

 Artikulli kryesor: Lista e listave të kalave.


Lidhje të jashtmeRedakto