Kallmeti i Madh

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Lezhës
Kallmeti i Madh
Fshat
Shteti: Shqipëria
Qarku: Qarku i Lezhës
Rrethi: Rrethi i Lezhës
Komuna: Komuna Kallmet
Popullsia:
 • dendësia
6850 banorë
5000 ban/km²
Targat e automjeteve: LE
Përdorimi i stampës

Kallmeti i Madh është një fshatkomunën Kallmetrrethin e LezhësShqipërisë.

Kisha i fshatit

Banoret e këtij fshati merret kryesisht me bujqësi dhe blegtori. Një burim të ardhurash për fshatin është emigracioni i cili këto 20 vitet e demokracisë ka bërë që të zhvillohet zona me ndërtime të reja por ka ulur disi numrin e lindjeve.

Ky fshat është një fshat me perspektive për të ardhmen në zhvillimin e vreshtarëve dhe ullishtave. Gjë që ka filluar të vihet re vitet e fundit kjo dhe në sajë edhe të subvencionimit nga komuna.

Shih edheRedakto