i Skënderbeut është libër (roman) i shkrimtarit Haki Stërmilli.

Në këtë libër flitet për disa ngjarje të periudhës së Skënderbeut, më saktësisht të periudhës 1451-1456 tema kryesore është dashuria e Kalorësit të bukur me Mira Mireshin dhe luftërat e shqiptarëve me turqit.

Personazhet kryesore Redakto

  • Mark Spani i njohur si "Kaloresi i Bukur".
  • Mira Mireshi vajza e cila e donte Mark Spanin.
  • Princesha Zanfina e cila mundohet të hakmirret ndaj Mamicës.
  • Mamica motra e Skënderbeut dhe gruaja e Karl Muzakë Topisë.
  • Skënderbeu heroi kombëtar.
  • Donika
  • Moisiu i cili nën ndikimin e Zanfinës e tradhton vendin po pendohet.
  • Frano Lleshi
  • Ndreke Dredhaku i cili dinte vetem te vidhte e jo te punonte ose te luftonte


Burime të tjera Redakto

Ky libër mund të gjendet online edhe këtu: Kalorësi i Skënderbeut