Kamenicë (Korçë)

fshat të Shqipëri

Kamenica është një fshatkomunën Mollajrrethin e KorçësShqipërisë. Është nje ndër fshatrat më të hershëm të komunës Mollaj dhe me një shtrirje gjeografike më të madhe, kryesisht ne fillimin e saj, në zonën kodrinoro-malore, ndërkohë që sot, ndërtimet e reja po bëhen në zonën fushore.

  • Sipërfaqja territoriale:1.001ha.
  • Largësia 2-4km nga qendra e komunes.
  • Drejtimi kryesor ekonomik: bujqësia & blektoria, kryesisht mbarështimi i bagëtive te imta, ku shfrytezohen kullotat në territorin e fshatit dhe në të ardhmen mendohet t'i jepet zhvillim turizmit për vetë resurset që ka ky fshat: Tuma Kamenicë, kishat e fshatit, vlerat hitorike dhe kulturore që mbart territori anë e kënd.
  • Është fshati me më pak siperfaqe tokë bujqësore (346.21ha) ne pronësi të banorëve, se fshatrat e tjere te Komunës.
  • Ka sipërfaqe të madhe pyejsh: rreth 661.25ha.
  • Ka institucione lokale: shkolla 9-vjecare dhe qendra shëndetësore

Shih edheRedakto