Kampionati Kombëtar i Çiklizmit

Kampionati Kombëtar i Çiklizmit i Shqipërisë mbahet periodikisht që nga viti 1998. Ky kampionat i çiklizmit rrugor përmban dy gara, atë kronometër individual dhe atë rezistencë linjë. Kampionati ndahet në tre grupmosha të ndryshme (kadetë, juniorë dhe elitë).

Fituesit elitë të kampionatitRedakto

Fituesit e garave rezistencë linjë (garave të rrugës)Redakto

Viti Kampioni Vendi i dytë Vendi i retës
1998 Besnik Musaj Gëzim Miloja Altin Buzi
1999 Besnik Musaj Agron Bogani Alexander Lazri
2002 Besnik Musaj Vangjel Kule Palion Zarka
2007 Palion Zarka Erjon Buzi Jonid Tosku
2008 Shpat Karai Besmir Banushi Erjon Buzi
2009 Eugert Zhupa Redi Halilaj Ervin Haxhi
2010 Redi Halilaj Ylber Sefa Besmir Banushi
2011 Eugert Zhupa Besmir Banushi Erjon Buzi
2012 Eugert Zhupa Ylber Sefa Besmir Banushi
2013 Redi Halilaj Yrmet Kastrati Olsjan Velia
2014 Xhuliano Kamberaj Iltjan Nika Klinti Grembi
2015 Redi Halilaj Eugert Zhupa Besmir Banushi
2016 Eugert Zhupa Iltjan Nika Redi Halilaj

Fituesit e garave kronometër individualRedakto

Viti Kampioni Vendi i dytë Vendi i retës
2002 Palion Zarka Besnik Musaj Admir Hasimaj
2007 Palion Zarka Erjon Plaka Besmir Banushi
2008 Palion Zarka Ervin Haxhi Leonard Zeneli
2009 Eugert Zhupa Ervin Haxhi Palion Zarka
2010 nuk u organizua
2011 Eugert Zhupa Ylber Sefa Autin Sufa
2012 Eugert Zhupa Ylber Sefa Donald Mukaj
2013 Redi Halilaj Olsjan Velia Marius Huqi
2014 Iltjan Nika Xhuliano Kamberaj Marildo Yzeiraj
2015 Eugert Zhupa Besmir Banushi Laert Bregu
2016 Eugert Zhupa Ylber Sefa Laert Bregu

Shiko dheRedakto

ReferimetRedakto