Karakumi (turkme.: Garagum, rusi: Karakumy) është shkretirë në Azinë Qendrore.

Turkmenistan satellite photo.jpg

Shtrirja gjeografikeRedakto

Karakumi shtrihet në lindje të detit Kaspik, në veri të liqenit Aral dhe deri te lumi Amu Darje dhe shkrtirës Kizil Kum në verilindje. Përfshinë një siperfaqe prej 70% ose 350.000 km2, të teritorit të Turkmenistanit.

hidrografiaRedakto

ekonomia dhe pasuritë natyroreRedakto

transportiRedakto

Shih edheRedakto