Kardiologjia

dega e mjekësisë që merret me çrregullime të zemrës, si dhe pjesë të sistemit të qarkullimit të gjakut

Kardiologjia (nga greqishtja kardia=zemrës, logos=shkencë shkenca e zemrës) merret me studimin e strukturës, funksionin dhe sëmundjet e zemrës. Si degë e mjekësisë kardiologjia llogaritet te nëndegët e mjekësisë interne, e cila studion sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut pranë zemrës. Mjeku i cili e ushtron si profesion kardiologjinë njihet me emrin kardiolog.