Karlina Leksono Supelli (lindi më 15 janar 1958) është astronome dhe filozofe indoneziane. Ajo është një nga femrat e para si astronome. Ajo studioi në universitetin e Londrës, por e ndërroi dhe përfundoi doktoraturën në Universiteti i Indonezisë në vitin 1997. Më 23 shkurt 1998, ajo morri pjesë në protestën e organizuar nga e cila u organizua nga Jurnal Perempuan me përkrahje të Suara Ibu Peduli (Zëri i nënave). Kjo protestë u organizua për shkak rritjes të çmimit të qumështit. Në këtë protestë, Supelli së bashku me Gadis Arivia dhe Wilasih Noviana u arrestuan, ku tre të tjerë u liruan nga burgu.

Supelli duke folur në koferencën ndërkombëtare