Karnavalet ilire janë një manifestim i vjetër tradicional që mhahen në fshatrat e Malësisë së Maleve të Sharrit (Komuna e Tetovës). Vendlindja e këtij festivali është fshati Bozofcë i Komunës së Tetovës. Festivali organizohet zakonisht në muajin mars dhe ka një traditë shumë të vjetër përmes së cilës paralajmërohet ardhja e pranverës dhe largimi i dimrit.

Shih edhe Redakto

Burime Redakto