Katarët është emri i një fisi që i përkiste popujve venetë dhe që ndonjëherë ngatërrohen me ilirët për shkak të fqinjësisë dhe afërsisë gjeografike.[1]

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Wilkes, J. J. The Illyrians, 1992, ISBN 0-631-19807-5, page 81, "... In Roman Pannonia the Latobici and Varciani who dwelt east of the Venetic Catari in the upper Sava valley were Celtic but the Colapiani of the Colapis (Kulpa) valley were Illyrians ..."