Kodi civil është një kodifikim i së drejtës private në lidhje me pronën, familjen dhe detyrimet.

Botimi i parë i Kodit Civil të Zvicrës (rreth vitit 1907). Në vitin 1911, ai u bë kodi i parë civil që përfshin të drejtën tregtare (Kodi Zviceran i Detyrimeve).

Një juridiksion që ka një kod civil në përgjithësi ka gjithashtu një kod të procedurës civile. Në disa juridiksione me një kod civil, një numër fushash thelbësore të së drejtës private që përndryshe zakonisht do të kodifikoheshin në një kod civil, në vend të kësaj mund të kodifikohen në një kod tregtar.

Shiko edhe

Redakto

Referimet

Redakto