Kogiidae është një familje e përbërë nga dy lloje ekzistuese të cetaceve, pjesë e superfamiljes Physeteroidea. Një numër i gjinive janë zhdukur.

Kashalotët e vegjël
Kashaloti xhuxh (Kogia sima)
Klasifikimi shkencor e
Unrecognized taxon (fix): Kogiidae

Taksonomia Redakto

  • Gjinia Kogia
  • Gjinia Aprixokogia
  • Gjinia Kogiopsis
  • Gjinia Praekogia
  • Gjinia Scaphokogia
  • Gjinia Thalassocetus

Shiko dhe Redakto