Kosova është Shqipëri.JPG

Kosova është Shqipëri përmbledhje dokumentesh dhe shënime nga ditari i Enver Hoxhës. Pëgatitur nga Ilir Hoxha. Redaktore Teuta Hoxha Tiranë, 1999. ISBN 99927-649-2-9

Tryeza e lëndësRedakto

 • Duke u ngritur mbi armiqësitë e vjetra
 • 2 janar 1963 - Bisedë me një patriot kosovar
 • 23 korrik 1966 - Kush përgjigjet për krimet e gjenocidit të kryera në kurriz të popullsisë shqiptare të Kosovës e të Rrafshit të Dukagjinit, të Malit të Zi e të Maqedonisë
 • 1 gusht 1966 - Çështja e Federates Jugosllave duhet të lidhet ngushtë me çlirimin e popujve të Jugosllavisë
 • 19 shtator 1966 - Kosova është shqiptare, mbetet shqiptare dhe i përket Shqipërisë
 • 4 prill 1967 - Popullsia shqiptare në Jugosllavi nuk mashtrohet dot nga klika titiste
 • 15 nëntor 1967- Demagogjia titiste nuk mund t'i mbulojë plaget e hapta të Kosovës
 • 5 janar 1968 - Qëndrim i dëmshëm i udhëheqjes kosovare
 • 15 janar 1968 - Kosovarët janë shqiptarë, janë vëllezërit tanë
 • 17 janar 1968 - Homazhe përpara lapidarit te heroines Shote Galica
 • 6 mars 1968 - Një manovër e ndyrë e antishqiptare e titistëve dhe agjentëve të tyre. Ta demaskojmë atë që në rrënjë
 • 16 prill 1968 - Terrorizimi i popullsisë shqiptare - politikë e përhershme e klikës titiste
 • 5 dhjetor 1968 - Demonstratat shqiptare në Kosovë
 • 1 mars 1969 - Bisedë me Rexhep Durakun
 • 26 qershor 1969 - Terror në Maqedoni kundër shqiptarëve
 • 22 shtator 1969 - Gjendja në Jugosllavi dhe fjalimet e fundit të Titos
 • 6 janar 1970 - Të ndiekim me vigjilencë zhvillimin e ngjarjeve në Jugosllavi
 • 11 shkurt 1970 - Shqiptarët në Kosovë e në Mal të Zi e manifestojnë hapur dashurinë e tyre për Shqipërinë
 • 25 shkurt 1970 - Ashpërsohet veprimtaria e titistëve ndaj shqiptarëve të Kosovës
 • 28 shkurt 1970 - Të përshëndetim krijimin e Universitetit të Prishtinës
 • 28 shkurt 1970 - Titistët përpiqen të ndalojnë kalimin e librave tanë në Kosovë
 • 30 maj 1970 - Politika dhe qëndrimet tona në marrëdhëniet shtetërore me Jugosllavinë dhe në mbrojtje të vëllezërve tanë kosovarë janë parimore, të vendosura dhe të pandryshueshme
 • 20 tetor 1970 - Të studiohen kërkesat e delegacionit të universitetit të Prishtinës
 • 25 tetor 1970 - Profesorët kosovarë janë shumë të kënaqur nga vizitat ne vendin tone
 • 25 nëntor 1970 - Do të dërgojmë një delegacion të lidhjes së shkrimtarëve në Kosovë
 • 25 dhjetor 1970 - Mbi gjendjen shpirtërore në Kosovë
 • 30 dhjetor 1970 - Suksesi i profesorëve tanë në Kosovë
 • 3 shkurt 1971 - Të mbrojmë tezat e kosovarëve rreth ndryshimit të kushtetutës
 • 3 prill 1971 - Të zgjerojmë shkëmbimet kulturore sidomos me Kosovën
 • 2 maj 1971 - Kriza e brendshme jugosllave
 • 13 maj 1971 - Rreth një takimi të të ngarkuarit tonë me punë në Beograd me Fadil Hoxhën
 • 23 maj 1971 - Si t'i ndihmojmë kosovarët për të luftuar hakmarrjen, kriminalitetin dhe degjenerimin e rinisë
 • 14 tetor 1971 - Ndihma Kosovës- Një vijë politike me rëndësi të madhe kombëtare
 • 18 dhjetor 1971 - Turbullirat në Kroaci dhe Kosovë
 • 23 dhjetor 1971 - Kalbësira revizioniste jugosllave shpërtheu haptazi
 • 1 shkurt 1972 - Pse ky interesim i titistëve për Kosovën
 • 16 shkurt 1972 - Çfarë dhe si duhet biseduar me Fadil Hoxhën
 • 19 shkurt 1972 - Përsëri për takimin e ambasadorit tone me Fadil Hoxhën
 • 4 korrik 1972 - Populli kosovar nuk do të jetë kurrë mik i titistëve
 • 15 shtator 1972 - Të një gjaku, të një kombi, të një gjeneze, të një gjuhe e të një flamuri
 • 13 tetor 1972 - Pohime të hidhura të Titos për gjendjen e brendshme në Jugosllavi
 • 24 tetor 1972 - Ç'mund të ngjasë në Jugosllavi pas vdekjes së Titos
 • 4 nëntor 1972 - Jugosllavia është e krimbur përgjithmonë
 • 20 nëntor 1972 - Gjuha shqipe po lulëzon e do të lulëzojë
 • 21 nëntor 1972 - Dijetarët kosovarë janë entuziastë për punimet e Kongresit të Drejtshkrimit të gjuhës shqipe
 • 22 nëntor 1972 - Serbët nuk duan që kosovarët të vijnë në festat tona të nëntorit
 • 23 nëntor 1972 - Një shqiptar me kurajo tradicionale
 • 28 nëntor 1972 - Bisedë me vajzën e Isa Boletinit
 • 17 korrik 1973 - Përçapjet jugosllave nuk janë veçse intriga që kanë për qëllim mashtrimin
 • 19 tetor 1974 - Një Kosovë e fortë, është një ndihmë shumë e madhe për ne
 • 21 janar 1975 - Vdiq babai i Emin Durakut
 • 1 prill 1975 - Jugosllavia do të bëhet një vend që do të ndjellë rreziqe dhe andralla për ne
 • 23 shtator 1975 - Si duhet të jetë interesimi për Kosovën e kosovarët
 • 7 dhjetor 1975 - Triumfues e të mbushur me lavdi në gjirin e tokës mëmë
 • 26 janar 1976 - Letër e ngrohtë nga kosovarët që jetojnë në Shqipëri
 • 9 shkurt 1976 - Jugosllavët çojnë në gjyq studentë e mësues kosovarë
 • 30 prill 1976 - Kujdes për çështjen etnike
 • 14 korrik 1976 - Të presim me ngrohtësi ansamblet kosovare që vijnë në vendin tonë
 • 31 korrik 1976 - Veprim që ia arriti qëllimit të tij të mirë
 • 9 qershor 1977 - Gënjeshtër e një reviste shoviniste maqedonase
 • 20 qershor 1977 - Manovra të djallëzuara të udhëheqësve jugosllavë
 • 6 gusht 1977 - Pikëparnjet shoviniste të një ambasade jugosllave
 • 3 dhjetor 1977 - Ç'do të bëhet në Jugosllavi pas vdekjes së Titos
 • 19 dhjetor 1977 - Letër e bijës 70 vjeçare të Hasan Prishtinës
 • 6 qershor 1978 - Asgjë nuk mund të mbulojë padrejtësitë që i janë bërë kombit shqiptar me coptimin e truallit të tij
 • 10 qershor 1978 - Lidhja Shqiptare e Prizrenit, moment krucial në historinë heroike të popullit tone
 • 13 qershor 1978 - Problemi i popullsisë shqiptare që banon në Jugosllavi
 • 6 tetor 1978 - Veprime flagrante, të poshtra e armiqësore të titistëve ndaj vendit tone
 • 27 tetor 1978 - Lidhur me marrëdhëniet tona me Kosovën
 • 12 prill 1979 - Një konstatim që u duhet thënë titistëve
 • 27 prill 1979 - Shfaqje flagrante e një shovinizmi të egër dhe antishqiptarizmi viscerial
 • 27 qershor 1979 - Për aktivitetet në drejtim të Kosovës
 • 8 korrik 1979 - Titistët kanë frikë nga e vërteta
 • 15 tetor 1979 - Përse shkon Titoja në Kosovë
 • 4 maj 1980 - Vdiq Titoja
 • 10 maj 1980 - Mbretërimi i monarkut Tito mori fund
 • 23 maj 1980 - Trashëgimia e Titos
 • 1 prill 1981 - Demonstrata të fuqishme politike në Kosovë
 • 2 prill 1981 - Acarohet gjendja në Kosovë
 • 3 prill 1981 - Përleshje të reja e të fuqishme në qytetet e Kosovës
 • 4 prill 1981 - Titistët sillen egër me demonstruesit kosovarë
 • 5 prill 1981 - Byroja politike diskuton
 • 7 prill 1981 - Çfarë pohon e çfarë mohon zoti Dragosavac
 • 11 prill 1981 - Shqiptari nuk e ka duruar kurrë robërinë
 • 17 prill 1981 - Arsyet e vërteta të gjendjes dhe të ngjarjeve të kohëve të fundit në Jugosllavinë titiste
 • 18 prill 1981 - Shënim
 • 22 prill 1981 - Kush e nxit armiqësinë midis popujve të Jugosllavisë
 • 26 prill 1981 - Udhëheqja jugosllave e ka humbur krejtësisht toruan
 • 8 maj 1981 - Si t’i çminojmë e si t’i shpartallojmë akuzat antishqiptare të titistëve lidhur me ngjarjet në Kosovë
 • 12 maj 1981 - Intrigantët titistë, shpifës e gënjeshtarë të njohur
 • 13 maj 1981 - Përsëri mbledhje e Byrosë Politike për ngjarjet në Kosovë
 • 16 maj 1981 - Kërkesa për t'i njohur Kosovës statusin e republikës është e drejtë
 • 21 maj 1981 - Veprim shovinist dhe obskurantist i serbomëdhenjve ndaj lidhjeve kulturore me Kosovën
 • 22 maj 1981 - Duhet të punojmë që opinioni publik ndërkombëtar të jetë në favor të çështjes së Kosovës
 • 23 maj 1981 - Provokacion i ambasadës jugosllave
 • 24 maj 1981 - Do të përballojmë me sukses provokacionet e armiqve revizionistë
 • 27 maj 1981 - Përgjigje protestave të revizionistëve jugosllavë
 • 31 maj 1981 - Mbi ngjarjen e ambasadës jugosilave në Tiranë
 • 2 qershor 1981 - Emigrantë kosovarë, serbët ju quajnë terroristë
 • 2 qershor 1981 - Të ndalohen sa më parë raprezaljet dhe terrori i policisë serbe në Kosovë
 • 2 qershor 1981 - Mbledhja e Helsinkit dhe qëllimet e revizionistëve jugosllavë
 • 3 qershor 1981 - Traktati i Shën-Stefanit dhe loja e rrezikshme me harta nga qeveria revizioniste e Republikës Popullore të Bullgarisë
 • 4 qershor 1981 - Mbi përgatitjen e një artikulli teoriko-­historik në formë polemike të rreptë kundër sulmeve pa baza që na bëjnë shovinistët e tërbuar të Beogradit
 • 5 qershor 1981 - Jugosllavia titiste, e sëmura e Ballkankt, manovron t'i vërë zjarrin gadishullit Ballkanik
 • 10 qershor 1981 - Flet kryepolici serb
 • 16 qershor 1981 - Nuk do të lejojmë kurrë titistët jugosllavë të vrasin, të burgosin e të torturojnë vëllezërit tanë kosovarë
 • 17 qershor 1981 - Qëndrimet aktuale e të mëvonshme që duhet të mbajmë për çështjen e Kosovës
 • 2 korrik 1981 - Pesë gabimet e titistëve ndaj çështjes së Kosovës
 • 2 korrik 1981 - Çështja e Kosovës dhe e tokave shqiptare në Jugosllavi
 • 6 korrik 1981 - Deklarata komprometuese të Dushan Dragosavacit
 • 7 gusht 1981 - "Kosova Republikë"
 • 8 janar 1982 - Politika e shtetit tonë ndaj Jugosllavisë është parimore, e qartë, e pandryshueshme dhe e vendosur
 • 25 maj 1982 - Një intervistë e Milovan Gjilasit
 • tetor 1982 - Shqipëria nuk mund të preket e të coptohet më si në kohët e kaluara
 • 21 janar 1983 - Një hap i jugosllavëve i bërë nga zori
 • 16 shkurt 1983 - Si kurdoherë të peshojmë mirë çdo veprim tonin për gjyqet në Kosovë
 • 24 nëntor 1983 - Duhet të jemi të kujdesshëm ndaj afrimit me jugosllavët
 • 3 janar 1984 - Për marrëdhëniet tona me Jugosllavinë
 • 15 janar 1984 - Në vijën tone ideopolitike në marrëdhëniet me Jugosllavinë nuk bëjmë asnjë ndryshim
 • 17 janar 1984 - Nëpërmjet marrëdhënieve kulturore ashtu siç duan ata, titistët përpiqen të zbusin situatën
 • 17 maj 1984 - Serbomëdhenjtë synojnë të kolonizojnë Kosovën
 • 13 qershor 1984 - Jugosllavët synojnë të na pengojnë të rivendosim marrëdhëniet kulturore me Kosovën
 • 26 qershor 1984 - Kosovarët janë të pamposhtur
 • 6 dhjetor 1984 - Një veprim i turpshëm nga ana jugosllavëve
 • 21 dhjetor 1984 - Për manovrat e titistëve në marrëdhëniet me ne
 • 30 dhjetor 1984 - Panoramë