Kujtim Bejtullahu lindi më 29 maj 1953 në Ferizaj. Shkollimin e kreu në Prishtinë. Në RTP nga viti 1974 në vendin e punës ndriçues, kurse më vonë u avansue në bazë të talentit në asisten të kamerës e më vonë edhe xhirues filmik-drejtor i fotografisë. Shquhet për talentin e tije të xhiruesit të programeve artistike, ka bashkëpunuar edhe me Kosova filmin në disa projekte. Është pionier i historisë së zhvillimit të televizionit dhe filmit në Kosovë. Gjate vitit 1988 emigroi bashke me familjen në ShBA.

Kujtim Bejtullahu

Filmografia Redakto

  • 1985 Autobusi (TV mini-series) (director of photography)
  • 1982 Qesh e ngjesh (TV movie) (director of photography)
  • 1980 E tërë jeta për një ditë (TV movie) (first assistant camera)
  • 1980 I ikuri (TV series) (camera operator)
  • (film serial artistik : TVPrishtina, teknika color 16 mm regjia Sadedin Prekazi),
  • 1978 Reslovi (documentary short) (assistant camera)
  • 1976 Binarët (TV movie) (first assistant camera)

Lidhje të jashtme Redakto