Kujtim Meçaj (1941 - 2021) regjisor shqiptar. Ka punuar si regjisor në Radiotelevizionin shqiptar, që nga viti 1971 dhe ka lënë gjurmë në mendian publike, edhe me filmat televizivë që realizoi. Kështu në vitin 1977 realizon filmin “Flamur në dallgë”, në vitin 1979 filmin “Shtrëngata në male”, ndërsa në vitin 1984 realizoi filmin e tij më të njohur, “Koha nuk pret”.