Kujtime nga Gjirokastra Dokumentar i vitit 1983. Regji dhe Skenari: Dhimitër Anagnosti. Realizuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re". Muzika: Nina Andoni.

Përshkrimi: Enver Hoxha në studjon e tij duke parë nga dritarja, ulur në karrike. Panorame e Gjirokastrës. Fëmijë duke luajtur nëpër sokatet e rrugët e ngushta të saj. Gjatë vrapimit të tyre ne njihemi me lagjet e rrugët e Gjirokastrës. Pamje të përgjithshme të Gjirokastrës nga këndvështrime të ndryshme. Pamje të shtëpisë së Enver Hoxhës, dhomat brenda, fotografitë e ndryshme të tij e të pjesëtarëve t familjes. Pamje e kalasë. Fëmijë duke luajtur në kala, lakuriqët e natës të fshehur në kala. Një grup fëmijësh duke luajtur me top ...