Kundër-terrorizmi, i njohur gjithashtu si anti-terrorizëm, përfshin praktikat, taktikat ushtarake, teknikat dhe strategjitë që qeveritë, zbatimi i ligjit, biznesi dhe agjencitë e inteligjencës përdorin për të luftuar ose eliminuar terrorizmin. Strategjitë kundër terrorizmit janë motivimi i qeverisë për të përdorur instrumentet e fuqisë kombëtare për të mposhtur terroristët, organizatat që ata mbajnë dhe rrjetet që ato përmbajnë.

Operatorët GIGN në vitin 2015. GIGN është njësia taktike antiterroriste e Xhandarmërisë Kombëtare të Francës.

Nëse përkufizimet e terrorizmit janë pjesë e një kryengritjeje më të gjerë, kundërterrorizmi mund të përdorë masa kundër kryengritjes. Forcat e Armatosura të Shteteve të Bashkuara përdorin termin mbrojtje të brendshme të huaj për programe që mbështesin përpjekjet e vendeve të tjera për të shtypur kryengritjen, paligjshmërinë ose përmbysjen, ose për të reduktuar kushtet në të cilat mund të zhvillohen kërcënimet ndaj sigurisë kombëtare.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto