Kur kujtojmë Eshref Gjonçën

Kur kujtojmë Eshref Gjonçën libër monografi me autor Dr. Zihni Haskaj. Botim i Shoqatës Atdhetare Kulturore Shkencore Mbarëkombëtare "Ali Pashë Tepelena". Botimet NERAIDA Tiranë, Mars 2011. Faqet e librit 308. ISBN 978-99956-44-20-8 Recenzentë: Prof.Dr. Hysen Kordha - historian, Prof.Dr. Demir Durmishi - historian. Konsulentë: Bektash Zite - publicist, Vangjeli Gjonça - bashkëshortja. Redaktor: Agim Xhelili - mësues dhe publicist, Maj.Merita Alimuçaj (Gjonça). Korrektor: Ramazan S. Ilnica - gjuhëtar. Përpunimi kompjuterik: Enkelejda Misha, Valbona Cako. Kopertina: Portret i Eshref Gjonçës, punim i piktorit Aliosha Bilbili.

Ky libër u përgatit në respekt e vlerësim të figurës njerëzore të Eshref Gjonçës, përfaqësues i brezit të lufës e të punës, që gjatë gjithë jetës së tij (1924-2007) ishte njeri punëtor e zemërbardhë, intelektual i formuar e kuadër i aftë, i cili kreu me ndjenjë qytetare detyra të rëndësishme, familjar i përkushtuar e veprimtar shoqëror. Shembulli i tij është një mësim për ne se si të duam vendlindjen tonë, miqtë dhe shokët tanë, të jemi kurdoherë njerëz puntorë, humanë, arsimdashës dhe të dimë të punojmë me ndershmëri për popullin e atdheun tonë të dashur. Autori [1]

BurimetRedakto

  1. ^ http://www.bksh.al/