Zihni Haskaj

Zihni Haskaj lindi më 4 qershor 1937 në fshatin Dragot të Tepelenës. Ka studiuar për gjuhësi gjermane dhe histori. Ka punuar mësues, inspektor arsimi, pedagog, sekretar shkencor i sektorit të periudhës së Rilindjes në Institutin e Historisë dhe për disa vite ambasador në Austri.

Zihni Haskaj
U lind në(1937-06-04)qershor 4, 1937
Dragot, Tepelenë
VdiqGabim: Nevojitet datë e vlefshme vdekjeje (data e parë): data, muaji, viti
Tiranë
KombësiaShqiptar
Profesionihistorian, diplomat

Si historian i njohur, është autor dhe bashkautor i disa punimeve për periudha të ndryshme historike. Ka botuar një varg librash, kumtesa, referate, dhe mjaft artikuj shkencorë dhe publicistikë. Ka themeluar dhe ka qenë kryetar i Shoqatës Atdhetare-Kulturore-Shkencore Mbarëkombëtare "Ali Pashë Tepelena", dhe drejtor i gazetës "Tepelena jonë" që botohet në Tiranë. Nga viti 1991 ishte zgjedhur kryetar i Shoqatës së Miqësisë Shqipëri-Gjermani. U nda nga jeta në Tiranë më 6 tetor 2011.

Botime

Redakto

Botues shkencor

Redakto

Bashkëpunëtor në botime

Redakto

Konsulent filmi

Redakto