Flaka e maleve


FLAKA E MALEVE
Arkivi i filmit
Origjinali Flaka e maleve
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1982
Gjuha origjinale Shqip
Për moshën ≥12
Ekipi realizues
Regjia Vladimir Kasa
Skenari Vangjel Leka
Muzika e filmit Çesk Zadeja
Zihni Haskaj
Operator
Ilir Kasneci
Operator zëri
Bardhyl Xhani
Drejtori artistik Rexhep Aliaj
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë
Ndrek Luca
Lec Bushati
Gjon Kola
Bruno Shllaku
Aktorët tjerë
Ymer Bala
Gjergj Luca
Rozeta Skëndaj
Bep Shiroka
Viktor Bruçeti
Ndoc Cefa
Agron Dizdari
Paskualina Gruda
Merita Smaja
Donika Franja
Ndrek Prela
Sokol Progri
Esat Kola


Flaka e maleve është film i prodhuar në Shqipëri në vitin 1982. Regjisori: Vladimir Kasa, Skenari: Vangjel Leka, Operator: Ilir Kasneci, Operator zëri: Bardhyl Xhani, Piktor: Rexhep Aliaj, Konsulent: Zihni Haskaj, Kompozitor: Çesk Zadeja.

Interpretojnë:

Lec Bushati, Gjon Kola, Bruno Shllaku, Vangjel Heba, Ymer Bala, Gjergj Luca, Rozeta Skëndaj, Bep Shiroka, Viktor Bruçeti, Ndoc Cefa,,Agron Dizdari, Paskualina Gruda, Merita Smaja, Donika Franja, Ndrek Prela, Sokol Progri, Esat Kola etj.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Ky film epik dhe emocional shqyrton jeten e Bardh Sokoli me pasoja, ky emeri ka kuptim Toka e bardh. Nje barut punues i cili jeton ne anen veriore te shqipris nen okupacionin e otoman dhe ne mes luftes se partizanve qe ka zgjatur nje shekull. Filmi fillon me nje vdekje dhe varrosje te djaloshit te ti te vetem si luftëtar, humbja e tij është percellur nga i gjith qyteti i tij me Bardhin i cili ishte djali i tij si nje femije adoptiv dhe me ngushëllim dhe si nje shqyrtar per te ndihmuar te prodhoj barut per te shkaktuar nje kurs qe ata te jen rezistent dhe plot me barut qe te vazhdojne luften ne mes partizanve deri sa ata provonin te thynin dhe te jen te tepruar ne menyr qe te terheqnin vëmendje tek informantet dhe te provonin te mbahen dhe te jen fisnik dhe te nderuar.

Aktorët

Redakto