László Pintér (politikan)

politikan hungarez

László Pintér (l. 12 nëntor 1950, Kerkakutas) Mësues hungarez, politikan, president i këshillit të Csesztreg midis 1987 dhe 1990, kryetar i bashkisë së Kerkakutas nga 1990 deri në 2006, anëtar i parlamentit (Fidesz) midis 2010 dhe 2014.

László Pintér
Të dhëna vetjake
U lind më (1950-11-12) 12 nëntor 1950 (73 vjeç)
Kerkakutas, Hungari
NënshtetësiaHungareze
Partia politikefidesz
Punësimipolitikanët

Jeta Redakto

László Pintér ka lindur në vitin 1950 në Kerkakutas, Qarku Zala. Studimet e shkollës fillore i kreu në fshatin e tij të lindjes dhe në Csesztregen, më pas u diplomua në shkollën e mesme Miklós Zrínyi në Zalaegerszeg. Në vitin 1970, ai u bë një korrektor në shtypin e qarkut Zala, dhe midis 1971 dhe 1973 shërbeu në ushtri në Lenti. Në atë kohë, ai ishte gjithashtu një futbollist i Honvéd Bottyán SE. Nga viti 1973 deri në vitin 1980, ai punoi në Lenti Fém Fa KTSZ, më pas deri në vitin 1984 ishte drejtor i Qendrës Komunitare Csesztregi. Në vitin 1983, ai mori një diplomë të mësimdhënies dhe edukimit popullor në Kolegjin e Trajnimit të Mësuesve Kaposvár dhe në vitin 1984 filloi të jepte mësim në shkollën fillore në Pankasz.[1] Ai e filloi karrierën e tij politike në vitin 1987, kur u zgjodh kryetar i këshillit të Csesztreg si anëtar jopartiak dhe mbajti postin e tij deri në vitin 1990. Ai u zgjodh kryetar i Komunës së Kerkakutasit në vitin 1990, më pas u rizgjodh në zgjedhjet komunale të 1994, 1998 dhe 2002. Gjatë kësaj kohe, ai punoi në Lenti si mësues në shkollën fillore János Arany, ai gjithashtu drejtoi ekipin e futbollit në Csestreg dhe punonte në Kerkakutas.[2] Në zgjedhjet parlamentare të vitit 1998 kandidoi si kandidat i Partisë së Pavarur të Fermerëve të Vogël në njësinë zgjedhore nr.4 të qarkut Zala me qendër Lenti, por u tërhoq në raundin e dytë në favor të kandidatit të Fidesz. Pas rënies së Partisë së Fermerëve të Vogël, ai u bë anëtar i Shoqatës Qytetare të Fermerëve të Vogël dhe më pas iu bashkua Fidesz në 2003. Në vitin 2002 u bë përfaqësues i Kuvendit të Qarkut Zala dhe në vitin 2006 u zgjodh nënkryetar i kuvendit. Në zgjedhjet parlamentare të vitit 2010, ai fitoi mandatin si kandidat i Fidesz në njësinë zgjedhore nr.4 të qarkut Zala, me qendër Lenti. Ka qenë anëtar i Komisionit të Punëve të Jashtme në Parlament. Ai nuk doli në parlament në zgjedhjet parlamentare të 2014. Ai është i martuar, gruaja e tij është mësuese dhe bibliotekare. Ata kishin dy fëmijë.