Hape menynë kryesore
Shtrirja e Lacios

Lacio (italisht: Lazio) është krahinë në mes Umbrisë në veriperëndim dhe Kampanjës në juglindje e shtrirë në 150-160 km gjatësi.

GjeografiaRedakto

Lacio zë poziten qendrore ndërmjet pjesëve të ngritura të Apenineve dhe bregdetit të Detit Tiren në gjerësi rreth 80 km. Është dy herë më e madhe se Umbria, përkatësisht shtrihet në 17.200 km². Pas Lombardisë dhe Kampanjës me më se 5 milion banorë është krahina më e banuar e shtetit.

HistoriaRedakto

DemografiaRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

Shih edheRedakto