Lajmi

njësi diskrete e komunikimit e destinuar nga burimi për konsum nga disa marrës ose grup marrësish

Mesazhi është një njësi diskrete komunikimi e destinuar nga burimi për konsum nga një pranues ose grup pranuesish. Një mesazh mund të dërgohet me mjete të ndryshme, duke përfshirë korrierin, telegrafin, pëllumbin transportues dhe busin elektronik. Një mesazh mund të jetë përmbajtja e një transmetimi. Një shkëmbim interaktiv i mesazheve formon një bisedë.

Një shembull i një mesazhi është një njoftim për shtyp, i cili mund të ndryshojë nga një raport ose deklaratë e shkurtër e lëshuar nga një agjenci publike në material publicitar komercial.[1]

Shiko edhe

Redakto

Gazeta, Lajmetari

Referime

Redakto
  1. ^ "Message", Wikipedia (në anglisht), 2022-11-27, marrë më 2022-12-28