Hape menynë kryesore

Lapidarium

Vendi ku ekspozohen monumentet prej guri dhe objektet me inters arkeologjik
Lapidariumi në muzeun Aquincum të Budapestit, në Hungari. 

Lapidarium është një vend ku monumentet prej guri (latinisht: lapis) dhe fragmente të tjera me interes arkeologjik janë të ekspozuara.

Ato mund të përfshijnë epigrafet prej guri; statujat; elementët arkitektonikë të tilla si: kolonat, kornizat, akrotirët; baso-relievet, gurët e varreve dhe sarkofagët.

Koleksionet të tilla janë shpesh të ekspozuar në natyrë, në oborret e muzeve arkeologjik dhe muzeve historik.

Shiko edheRedakto

  • The Lapidarium, Prague — of the National Museum of the Czech Republic in Prague.
  • Lapidarium, Kerch — in Kerch, Crimea.
  • The Lapidarium of Kings — in Copenhagen, Denmark 
  • Glyptotheque — a type of stone sculpture museum

Lidhje të jashtmeRedakto

  Wikimedia Commons ka materiale multimediale në lidhje me: Lapidariums