Lefter Maliqi ishte deputet i Partisë DemokratikeLegjislaturën VIIKuvendit të Shqipërisë. Ai ka mbaruar Akademinë e Rendit dhe të Mbrojtjes. Maliqi ka qënë Shef policie në disa qytete të Shqipërisë si dhe pedagog në Akademinë e Rendit.