'Legjenda e bastunit' është një film shqiptar (dramë) prodhuar nga Mihal Rama. [1]

Përmbajtja e filmitRedakto

Çesk, një prift i vjetër dhe i brishtë shqiptaro Françeskan, ka kaluar pjesën më të madhe të jetës së tij duke jetuar nën persekutimin e diktaturës komuniste. Por ai nuk e ka harruar atë që i tha i shenjti, At Paul, të bënte: ai duhet ta hidhte kallamin e At Palit në lumë. Ajo që do të ndodhë më pas e bën Çesk të kuptojë atë që Atë Pali i kërkoi të bënte nuk ishte një dëshirë e thjeshtë.

EkipiRedakto

AktorëtRedakto

ReferimeRedakto