53°12′19″N 6°09′13″W / 53.2052°N 6.1535°W / 53.2052; -6.1535

Lienster
Flamuri i Lienster
Popullsia
 • Gjithsej2.501.208

Leinster apo Leinsteri (shqiptua:r /lɛnstər/, Irlandisht: Laighin apo Cúige Laighean, shqiptuar: /ˈl̪ˠaːjɪnʲ]/) është një nga 4 Provincat e Irlandës. Qendra e Leinsterit është Dublini, kryeqyteti i Republikës së Irlandës. Leinsteri numëron 2.5 milion banorë dhe njihet si provinca më e populluar në Irlandë. Ka një sipërfaqje prej 19,800 km² dhe ka gjithsej 12 qarqe. Provica e Leinsterit njihet nga flamuri i saj, i cili përmban Harpën e Artë dhe sipërfaqjen e gjelbër.

Qarqet e Leinsterit

Redakto

Leinsteri numëron gjithsej 12 qarqe, me një popullësi rreth 2.5 milion banorë, ku sipas vitit 2006, njihet si zona më e populluar në Irlandë.