Lenka Çuko

politikane shqiptare

Lenka Çuko anëtare e Byrosë Politike dhe e Komitetit Qendror të PPSH-së. Ajo erdhi në këtë post në vitin 1971. Në vitin 1993 ajo u arrestua me akuzën për krime kundër njerëzimit dhe u dënua me 15 vjet burg. Ajo u lirua nga burgu në vitin 1997.