Leo Hendrik Baekeland lindi më 14 nëntor 1863 në Gent, ShBA vdiq më 23 shkurt 1944 në Beacon, New York. Ishte kimist dhe zbulues amerikano-belg. Baekeland gjatë viteve 1905–1907 përpunoi-zbuloi kauçukun Bakelite.

Skeda:Baekelan.jpg
Leo Hendrik Baekeland