Li Keqiang

Li Keqiang (1955-),Emri kinez është (李克强)。Politikan i Republikës Popullore të Kinës, aktualisht Kryeministër i Këshillit Shtetëror të Republikës Popullore të Kinës. Shtë personi i dytë pas udhëheqësit më të lartë të Kinës Xi Xhinping.

Li Keqiang

Jeta Redakto

Li Keqiang u bashkua me Partinë Komuniste të Kinës në maj 1976 dhe hyri në Komitetin Qendror në 1982. Në 2002, ai u bë sekretari i Komitetit të Partisë Provinciale Henan. Në vitin 2007, ai u bë anëtar i Komitetit të Përhershëm të Byrosë Politike të Partisë Komuniste të Kinës dhe hyri në nivelin më të lartë të vendimmarrjes në Kinë. Në vitin 2013, ai u bë Kryeministri i Këshillit Shtetëror të Kinës. Kryeministri i Këshillit të Shtetit të Kinës është personi me fuqinë e dytë të vërtetë në Kinë.[1]

Referime Redakto

  1. ^ "国务院总理李克强简历-中青在线 | 中国青年报新闻" (në Chinese (China)). Marrë më 2020-05-06.[lidhje e vdekur]