Lidhja Arabe apo Liga Arabe është marrëveshja e bërë më 1945 në mes të Arabisë Saudite, Egjiptit, Irakut Jordanisë, Jemenit, Sirisë dhe Libanit. Kjo marrëveshje është bërë me qëllim bashkëpunimi politik, ekonomik dhe kulturor në mes vendeve me popullsi Arabe. Prej 1945 deri më 1993 kësaj marrëveshjeje i janë bashkangjitur edhe 14 vende tjera dhe Organizata për Çlirimin e Palestinës (PLO). Egjipti për shkak të marrëveshjes për paqe me Izraelin ishte përjashtuar nga lidhja prej vitit 1979-1989. Që nga 1990-ta selia e Lidhjës Arabe gjendet në Kajro. Lidhja Arabe përbëhet nga 22 shtete anëtare.

Flamuri i Lidhjës Arabe
Harta e vendeve të Lidhjës Arabe

Sekretarët e Lidhjës Redakto

  Abdul Rahman Azzam 1945 deti në 1952
  Abdul Khalek Hassouna 1952 - 1972
  Mahmoud Riad 1972 - 1979
  Chedli Klibi 1979 - 1990
  Assad al-Assad 1990 - 1991
  Ahmad Esmat Abd al Meguid 1991 - 2001
  Amr Moussa 2001 - vazhdon

Shiko edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto