Liqeni i Kosturit

Liqeni i Greqisë, Maqedonia Perëndimore

Liqeni i Kosturit (greqisht: ish λίμνη της Καστοριάς/Límni tis Kastoriás, riemëruar Λίμνη Ορεστιάδα/Límni Orestiáda; maqedonisht: Костурско Езеро/Kostursko Ezero) është një liqen në qarkun të Kosturit të Maqedonisë greke, në veriperëndim të Greqisë. Duke u ulur në një lartësi prej 630 metrash, liqeni mbulon një sipërfaqe prej 28 kilometrash katrorë. Nëntë rrëketë rrjedhin në liqen dhe derdhen në lumin Bistricë. Thellësia e liqenit varion nga nëntë deri në dhjetë metra. Liqeni i Kosturit u formua rreth 10 milion vjet më parë. Gadishulli i Kosturit (me qytetin Kostur) ndan liqenin në dy pjesë, më të mëdha në veri dhe më të vogël në jug.

Liqeni i Kosturit
Λίμνη Ορεστιάδα
Костурско Езеро
Liqeni i Kosturit
VendiGreqia Greqia
Koordinatat40°30′54″N 21°18′00″E / 40.51500°N 21.30000°E / 40.51500; 21.30000